نخود ( chickpeas در انگلیسی) دانه های خوراکی متعلق به همه حبوبات (خانواده گیاه شناسی Fabaceae) است.
آنها کم و بیش گرد هستند اما با سطح کمی توده ای و نوک تیزتر روی راس، سفید-بژ، سیاه یا سبز هستند.
نخود بوکان از پرفروش ترین نخود ها می باشد.
نخود که توسط Cicer arietinum، یک گیاه علفی یکساله از زیرخانواده Faboidae، با ارتفاع بیش از نیم متر و احتمالا بومی ترکیه تولید می شود، از زمان های قدیم بخشی از رژیم غذایی بسیاری از جمعیت ها بوده است.
یافته ها نشان دهنده حضور آن در خاورمیانه در 7500 سال پیش است.
نخود متعلق به گروه چهارم غذایی است.
خشک شده سهم انرژی قابل توجهی دارد (320 کیلو کالری / 100 گرم)، حتی اگر باید در نظر داشت که پس از هر خیساندن و جوشاندن، تقریباً 100٪ وزن خود را در آب جذب می کنند .
به دنبال کاهش کل کالری به 160 کیلو کالری / 100 گرم است.
نخود یک غذای غنی از مواد مغذی است و فقط 100 گرم دانه خشک تقریباً 20 درصد از حداقل پروتئین مورد نیاز روزانه یک بزرگسال را تأمین می کند – البته با ارزش بیولوژیکی متوسط.
پروتئین های خام نخود جوانه زده غنی ترین اسیدهای آمینه ضروری از جمله لیزین ، ایزولوسین ، تریپتوفان و کل اسیدهای آمینه معطر هستند.
با این حال، پختن این حبوبات باعث افزایش فراهمی زیستی پپتیدها می شود ، به ویژه به دلیل حذف عوامل ضد تغذیه ای.
نتیجه این است که، حتی اگر عملیات حرارتی تا حدی به اسیدهای آمینه موجود در آنها آسیب برساند، مقدار جذب شده همچنان بیشتر است.
بخش لیپیدی آن متوسط است، اما کیفیت خوبی دارد.
اسیدهای چرب عمدتاً غیر اشباع – چند غیر اشباع هستند.
اسید لینولئیک (یک امگا 6 ) 43 درصد از کل را اشغال می کند.
با عوامل مختلف تغذیه ای محلول در چربی مانند لسیتین ها، پلی فنول ها و ایزوفلاون ها همراه است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.